Vinderen af ​​verdens hårdeste Ultramarathon deler løbshemmeligheder

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Det årlige løb på Self Transcendence på 3.100 km (4.988 kilometer) betragtes som det mest udfordrende løbebane i verden. New York-kurset er certificeret som den længste fodgange og er blevet mærket "The Mount Everest of ultramarathons" af The New York Times. Bare at afslutte løbet inden for en frist på 52 dage kræver løbere at logge et gennemsnit på 59, 6 miles pr. Dag. I år afsluttede Kaneenika Janakova fra Slovakiet løbet på 48 dage, 14 timer, 24 minutter og 10 sekunder og slog dermed verdensrekorden med mere end 17 timer.

Racing som en åndelig praksis

Janakova besluttede at konkurrere i begivenheden efter mange års løb på flere dages løb. Hun joker om, at hun forsøgte at undgå den 3.100 mil lange afstand i ganske lang tid, men til sidst tvang trangen til at erobre den ultimative udholdenhedstest tvang hende til at begynde at træne til selvtranscendensløbet. ”Jeg tager løb og konkurrerer i disse løb som en del af min åndelige praksis. For mig er det en kontinuerlig rejse, der hjælper mig med at blive et bedre menneske og inspirere andre mennesker, ”forklarer Janakova.

Image

Janakova fortæller, at hun første gang hun konkurrerede i Self-Transcendence-løbet, indså, hvor meget magt hun havde til at inspirere andre. ”I mit første forsøg i dette løb gennemførte jeg ikke afstanden på 3100 miles på grund af en skade efter et fald. Det var meget hårdt for mig ikke kun fysisk, men jeg tænker endnu mere mentalt, og jeg havde øjeblikke, hvor jeg ville trække sig ud af løbet. ” Imidlertid fortsatte hun og formåede at gennemføre 3.014 miles. ”Jeg var meget glad og taknemmelig for, at jeg ikke gav op. Mange af mine venner, men også folk, jeg ikke kendte, fortalte mig personligt eller i e-mails, hvor meget inspiration de fik fra min indsats, ”minder Janakova. Hun siger, at denne oplevelse hjalp hende med at indse, at hun ikke kun løber for sig selv, men også at være en positiv rollemodel for andre.

Janakova siger, at hun ikke kun løber for sig selv, men også for andre. © Kaneenika Janakova

Image

Anvendt mental sejhed

Husk årsagerne bag hendes løb var afgørende for Janakovas succes under den overveldende løbsplan. ”Jeg vågnede 5:15 hver morgen. Løbet startede klokken seks skarpt. Omkring klokken 11 tog jeg min første pause. I alle mine pauser kontrollerede jeg fødderne for blister og tog sig af dem. Hvis det var nødvendigt, ville jeg få en massage og derefter tage en 15 min lur. Min næste pause var omkring kl. Og den sidste var kl. 19. Så tre pauser i alt mellem 20-30 minutter, ”forklarer Janakova. De fleste dage fortsatte hun med at løbe indtil midnat, da kursen blev lukket, i gennemsnit 102 kilometer om dagen. Hun ville kun få omkring fire og en halv times søvn, før hun gentog denne udmattende proces dagligt i 48 dage.

Psykisk sejhed er ekstremt vigtig i flere dages løb. Løbere skal være i stand til at forblive fokuseret i en lang periode. ”Så meget som den fysiske forberedelse er vigtig, for mig er det lige så vigtigt at bruge tid på at øve meditation. Meditation hjælper mig enormt med at berolige og kontrollere mit sind og hjælper mig også med at være mere opmærksom på mine evner og tro på mit sande potentiale der kommer indefra. Løb og meditation supplerer hinanden i mit liv, ”siger Janakova.

Meditation hjælper Janakova med at lykkes i løb og i livet. © Kaneenika Janakova

Image

Meditation og løb; et uadskilleligt par

Meditation er en færdighed hun lærte i slutningen af ​​tyverne, da hun søgte efter noget mere meningsfuldt i sit liv. Hun stødte på Sri Chinmoy, som er en mester i meditation, samt en dygtig forfatter, musiker, kunstner, fredsadvokat og atlet. ”Han troede, at menneskelig kapacitet er ubegrænset, vi er bare nødt til at prøve og vedvare. Så da jeg begyndte at meditere, begyndte jeg også at løbe. Selvfølgelig startede jeg med kortere afstande, og jeg troede aldrig, at jeg ville komme i konkurrencedygtig løb, ”siger Janakova. Efter at have løbet sit første maraton i 1996 med en tid på fire timer og 46 minutter, følte hun sig utrolig glad som tilfreds ved at opnå noget, som hun ikke engang havde drømt om før.

Vedisk meditation er en af ​​de mest gamle teknikker på planeten. Dets enkelhed og effektivitet gør det til den perfekte modgift mod presset og kravene i det moderne liv…… #meditation #medicmeditation #meditate #meditationtime #meditatedaily #meditateeverydamnday #meditated #meditateeveryday #meditationeveryday #meditatetoelevate #meditations #meditation underviser #meditationiske

Et indlæg deles af MindMojo (@mindmojoco) den 8. september 2017 klokken 02.20 PDT

Siden 1996 har Janakova været tilsluttet både meditation og løb. Hun begyndte at træne til Self-Transcendence-løbet omkring et halvt år før startdatoen, i februar 2017. Da hun startede løbet, havde hun samlet timer med fysisk forberedelse under lange løb og pilates, yoga og styrketræning. Alligevel “Det kan være meget udfordrende at kontrollere sindet og tankerne under dette løb. Hvad jeg ikke ønsker at tænke på er afstanden og antallet af dage eller uger, jeg skal bruge på kurset. Hvis jeg gør det, bliver det meget hårdt, fordi alt mit sind ønsker at gøre, er at finde årsagerne til, at jeg ikke skulle deltage i dette løb. For at undgå dette er jeg nødt til at narre tankerne, ”forklarer Janakova.

Hun narrer sindet ved at fokusere på kun en omgang ad gangen eller ved at tilbringe tid med andre løbere eller venner, mens hun løber. ”En endnu bedre måde er at prøve at stille sindet og gå ind i hjertet. Hjertet beregner ikke eller planlægger noget. Det er bare fuld af glæde og iver, ”fortæller Janakova.